Led-lampen

led-lamp

Led-lampen gebruiken minder energie dan halogeenlampen of gloeilampen.
Het loont de moeite ze te vervangen. Per jaar bespaar je €4,50 per lamp aan electriciteit.
Bij de verhoging van energieprijzen zal dat nog meer zijn. De aanschaf van een Led-lamp heb je dus gauw terug verdiend.

Radiatorfolie

Plaats radiatorfolie achter je radiatoren. Er zijn twee typen: folie dat je achter de radiator tegen een niet geïsoleerde buitenmuur plakt  of folie om tegen achterkant van de radiator te plakken. De warmte wordt beter naar de kamer geleid en trekt niet in de muur. Hierdoor bespaar je zo’n € 30,– p.j

Waterbespaarder

Een waterbespaarder kan worden bevestigd in vrijwel iedere kraan.
De aerator mixt het water met lucht, waardoor een rijke straal water ontstaat , waardoor minder water nodig is.
Zo verbruik je slechts 6 liter water per minuut. Er zijn ook waterbesparende douchekoppen.
Water is in Nederland niet duur, maar door minder water te verwarmen bespaar je ook gas, zo’n € 40,– per jaar.
Door minder lang te douchen sla je een slag. Per elke keer  5 minuten minder lang douchen kun je €75,– per jaar besparen.

Tochtstrips

Tochtstrips zijn er in veel soorten. Je brengt ze aan in kieren tussen vensterbanken, muren, deuren en kozijnen.  Tegen de brievenbus kun je een tochtborstel bevestigen. Kijk ook eens naar je kruipruimte, een tochtstrip kan daar wonderen doen.

Dan gaat er minder verwarmde lucht naar buiten en komt er minder kou de lucht naar binnen. Zo staat je verwarming minder lang aan en spaar je gas uit. Zo wordt je huis ook comfortabeler: geen tochtstroom meer, Je kunt er gemiddeld zo’n €50,- p jaar aan gas mee besparen.

Snelle schakelaar

Door elektrische apparaten helemaal uit te schakelen in plaats van op de standby-stand te zetten, bespaar je onnodige sluipstroom en voorkom je brandgevaar. Je schuift de knop van aan naar uit om het aangesloten elektrische apparaat volledig uit te schakelen.  Te gebruiken bij bijvoorbeeld  koffieapparaat, halogeenlamp, dimmers, opladers voor diverse apparaten, TV, decoder, receiver etc.
Zo kan je met doorvoerstekkers voor computer, TV, koffiezetapparaat, hifi-installatie en oven met digitale klok bij elkaar al €67,00 per jaar besparen!

CV-pomp schakelaar

Met deze pompschakelaar voor de vloerverwarming kan je aanzienlijk besparen op de energiekosten. Deze schakelaar zorgt ervoor dat de pomp niet onnodig aan staat en alleen gebruikt wordt wanneer nodig. De vloerverwarming hoeft in de warmere zomermaanden namelijk niet continu te draaien. Zodra de watertemperatuur boven de ingestelde temperatuur komt, wordt de circulatiepomp ingeschakeld. Is de temperatuur lager, dan schakelt de pomp weer uit. Dankzij de 24 uurs-cyclus functie, waarmee de pompschakelaar uw pomp eens per 24 uur even laat lopen, voorkomt de pompschakelaar dat de pomp vast komt te zitten. Besparing kan oplopen tot €100,- per jaar.

Radiatorventilator

Met een radiatorventilator kan de temperatuur van de cv-ketel omlaag tot 60 graden. De radiator blaast de warme lucht de woonkamer in, die zo sneller warm wordt. Gasbesparing ca. € 170,– pj.
De geluidloze radiatorventilator is geschikt voor radiatoren en convectoren. Energiebesparing tot wel 30% en in een handomdraai te plaatsen. Een stopcontact in de buurt is wel zo handig.

Speedcomfort plant bovendien voor elke bestelde ventilator een boom!

Meer informatie over de werking en de types ventilatoren vind je hier.

Meten is weten: Hygrometer en electriciteitsmeter

Meet met deze hygrometer de luchtvochtigheid in huis of kantoor. Hoe vochtiger de lucht , hoe meer energie je nodig hebt voor de verwarming. Dus bij een te vochtige lucht kun je na de nodige maatregelen veel energie besparen.
Meet met de elektriciteitsmeter welke apparaten veel energie verbruiken en doe er wat aan!