Word jij onze nieuwe energiecoach?

Wat doet een energiecoach?

Als energiecoach voer je gesprekken met bewoners over verduurzaming van hun huis.
Die gesprekken vinden het liefst thuis aan de ‘keukentafel’ plaats, op afspraak. Zij zijn gratis. Met corona-maatregelen wordt bij de bezoeken rekening gehouden.
Zo’n bezoek levert een rapportage op van de staat van het huis op het punt van isolatie en energiegebruik. Op basis van het gesprek en de rapportage met tips kan de bewoner vervolgens zelf het initiatief nemen voor de uitvoering van de verduurzaming. Hij kan technische adviseurs inschakelen en offertes aanvragen.

Ook kan er in het coachgesprek aandacht zijn voor toekomstige ontwikkelingen rond het aardgasgebruik.
Eventueel kan een coach in een later stadium nog een keer geconsulteerd worden.

Deze gesprekken zijn mogelijk door de vrijwillige inzet van de energiecoach, die een cursus heeft gevolgd om dit werk goed te kunnen doen. Via de praktijkervaringen en de “bijscholingen” houdt hij zijn/haar kennis actueel. EcoBeverwijk regelt en betaalt voor haar vrijwilligers de opleiding en bijscholing.

Korte opleiding energiecoach

EcoBeverwijk regelt en betaalt voor haar vrijwillige energiecoaches een korte opleiding. Zij worden in korte tijd deskundig door het volgen van 7 webinars en een praktijkbijeenkomst. Heb je ook interesse om mee te doen? Neem dan contact met ons op.
Gemiddeld besteden de vrijwillige coaches zo’n 2 uur per week aan dit werk.

Wil jij ook energiecoach worden?
Wij zorgen voor je opleiding.
Neem contact met ons op.

Meld je aan of vraag meer informatie