Word jij onze nieuwe energiecoach?

Wat doet een energiecoach?

Als energiecoach voer je gesprekken met bewoners over verduurzaming van hun huis.
Die gesprekken vinden het liefst thuis aan de ‘keukentafel’ plaats, op afspraak. Zij zijn gratis. Met corona-maatregelen wordt bij de bezoeken rekening gehouden.
Zo’n bezoek levert een rapportage op van de staat van het huis op het punt van isolatie en energiegebruik. Op basis van het gesprek en de rapportage met tips kan de bewoner vervolgens zelf het initiatief nemen voor de uitvoering van de verduurzaming. Hij kan technische adviseurs inschakelen en offertes aanvragen.

Ook kan er in het coachgesprek aandacht zijn voor toekomstige ontwikkelingen rond het aardgasgebruik.
Eventueel kan een coach in een later stadium nog een keer geconsulteerd worden.

Deze gesprekken zijn mogelijk door de vrijwillige inzet van de energiecoach, die een cursus heeft gevolgd om dit werk goed te kunnen doen. Via de praktijkervaringen en de “bijscholingen” houdt hij zijn/haar kennis actueel. EcoBeverwijk regelt en betaalt voor haar vrijwilligers de opleiding en bijscholing.

Korte opleiding energiecoach

EcoBeverwijk regelt en betaalt voor haar vrijwillige energiecoaches een korte opleiding. Zij worden in korte tijd deskundig door het volgen van 7 webinars en een praktijkbijeenkomst. Heb je ook interesse om mee te doen? Neem dan contact met ons op.
Gemiddeld besteden de vrijwillige coaches zo’n 2 uur per week aan het project, dat loopt tot halverwege 2022

Wil jij ook energiecoach worden?
Wij zorgen voor je opleiding.
Neem contact met ons op.

Meld je aan of vraag meer informatie

vrijwilligersvergoeding

Als vrijwilliger krijg je voor je inzet vanuit de coöperatie een vrijwilligersvergoeding. De van u verkregen privégegevens worden bij ons  geborgd opgeslagen en beschermd.

Dit bezoekwerk is mogelijk via een door de gemeente opgepakt project met overheidssubsidie: de Regeling Reductie Energie (RRE).  Die regeling betreft het jaar 2020 en een deel van 2021. Naast bezoekwerk zijn er in dit kader meer activiteiten om de inwoners enthousiast te maken voor verduurzaming van hun huis en omgeving. En ook daarvoor kan de energiecoach zich inzetten