Hebt u vragen over uw huis en de energievoorziening of isolatie?
Misschien kan EcoBeverwijk u helpen met een adviesgesprek!

Wilt u graag een energiegesprek bij u thuis?

Omschrijf uw verzoek en vermeld of u huurder of eigenaar bent.

Wat houdt een energiegesprek in?
Eén van onze vrijwillige, goed opgeleide energiecoaches gaat met u in gesprek over de mogelijkheden om uw huis te verduurzamen.
Zo’n gesprek kan online zijn of persoonlijk “aan de keukentafel”.

Mogelijkheden voor verduurzamen van uw huis.
Bij verduurzamen moet je denken aan isoleren en ventileren. Dat zijn de eerste stappen die je altijd kunt nemen, en die direct een positief effect hebben op het comfort en je portemonnee. Je wil niet weten op  hoeveel plekken in huis er warmte weglekt, allemaal onnodig gasverbruik. Een  energiecoach helpt je dit onnodig gas-en elektriciteitsverbruik op te sporen.
We kijken ook waar je energie kan besparen op apparatuur en lampen. Er is veel sluipverbruik: apparaten gebruiken energie, terwijl je ze niet gebruikt. En soms  bespreken we in ons energiegesprek ook of zonnepanelen iets voor je zijn.

Gaat een energiecoach mensen op een aardgasvrij huishouden voorbereiden?
Nee, dat is niet de bedoeling, al kan het in het gesprek wel aan de orde komen. Maar het gesprek gaat in eerste instantie over energiebesparing om zo weinig mogelijk energie te gebruiken dus.
Dit zorgt ervoor dat je in de toekomst ook minder energie nodig hebt.

Energiegesprekken en het klimaat
Als iedereen kleine en grotere  maatregelen toepast om zijn eigen huis te verduurzamen, heeft dat bij elkaar opgeteld best wel impact op de vermindering van Co2. En dat is waarvoor de overheid en de energiecoöperaties  actief zijn: de Co2-uitstoot verminderen om zo de opwarming van de aarde tegen te gaan.
Het blijkt dat zo’n persoonlijk gesprek heel nuttig kan zijn. Al veel Beverwijkers hebben er baat bij gehad.

Kan iedereen een gesprek aanvragen ?
In 2022 kon EcoBeverwijk deze gesprekken nog aan iedere huurder en eigenaar gratis aanbieden dankzij een landelijke regeling die dit subsidieerde.

In 2023 is de situatie anders geworden.

Huiseigenaren in Beverwijk kunnen bij EcoBeverwijk een gesprek van ruim een uur aanvragen, inclusief een uitgebreide rapportage. Dat kost normaal € 75,– maar door een subsidie van de gemeente is er een korting van €25,- . Je betaalt dus uiteindelijk €50,-.

Voor huurders met een laag inkomen zijn er via het Sociaal Team van de gemeente mogelijkheden om een gratis energiebesparingsgesprek te krijgen bij EcoBeverwijk, zelfs nog met energiebesparende producten erbij geleverd.

EcoBeverwijk gaat uit van het coöperatieve idee. Samenwerken om duurzame idealen te realiseren. Word je lid van de coöperatie, dan kun je ook profiteren van wat we gezamenlijk doen. Leden van EcoBeverwijk hebben daarom eenmalig recht op een gratis gesprek. Dat geldt zowel voor huurders als eigenaar-bewoners.