Hebt u vragen over uw huis en de energievoorziening of isolatie?
Misschien kan EcoBeverwijk u helpen met een adviesgesprek!

Wat houdt een energiegesprek in?
Eén van onze vrijwillige, goed opgeleide energiecoaches gaat met u in gesprek over de mogelijkheden om uw huis te verduurzamen.
Zo’n gesprek kan online zijn of persoonlijk “aan de keukentafel”. In deze tijd doen we dat coronaproof. Op dit moment gaan ze bijvoorbeeld niet op inspectie door het hele huis.

Mogelijkheden voor verduurzamen van uw huis.
Bij verduurzamen moet je denken aan isoleren en ventileren. Dat zijn de eerste stappen die je altijd kunt nemen, en die direct een positief effect hebben op het comfort en je portemonnee. Je wil niet weten op  hoeveel plekken in huis er warmte weglekt, allemaal onnodig gasverbruik. Een  energiecoach helpt je dit onnodig gas-en elektriciteitsverbruik op te sporen.
We kijken ook waar je energie kan besparen op apparatuur en lampen. Er is veel sluipverbruik: apparaten gebruiken energie, terwijl je ze niet gebruikt. En soms  bespreken we in ons energiegesprek ook of zonnepanelen iets voor je zijn.

Worden deze energiegesprekken gratis aangeboden?
Alle Gemeentes in Nederland hebben van het Rijk een subsidie gekregen om de energiebesparing te bevorderen. Op dit moment kunt u via de actie In Beverwijk gaan we duurzamer wonen een gratis energiegesprek bij EcoBeverwijk aanvragen. Er worden ook gratis energiebesparende producten uitgedeeld. Het gaat om kleine bespaarmaatregelen: bijvoorbeeld Led-lampen, maar ook radiatorfolie om tegen de achterkant van de radiator te plakken. Van deze actie kunt u per adres maar 1 keer gebruik maken.
Komt u niet meer in aanmerking voor deze actie, dan kunt u voor €20,– per jaar (€10 per half jaar) lid worden van EcoBeverwijk.
Voor leden van EcoBeverwijk is er namelijk per jaar één adviesgesprek gratis.

Gaat een energiecoach mensen op een aardgasvrij huishouden voorbereiden?
Nee, dat is niet de bedoeling, al kan het in het gesprek wel aan de orde komen. Maar het gesprek gaat in eerste instantie over energiebesparing om zo weinig mogelijk energie te gebruiken dus.
Dit zorgt ervoor dat je in de toekomst ook minder energie nodig hebt.

Energiegesprekken en het klimaat
Als iedereen kleine en grotere  maatregelen toepast om zijn eigen huis te verduurzamen, heeft dat bij elkaar opgeteld best wel impact op de vermindering van Co2. En dat is waarvoor de overheid en de energiecoöperaties  actief zijn: de Co2-uitstoot verminderen om zo de opwarming van de aarde tegen te gaan.

Kan iedereen een gesprek aanvragen ?
Jazeker. Het blijkt dat zo’n persoonlijk gesprek heel nuttig kan zijn. Al veel Beverwijkers hebben er baat bij gehad
Vraag een gesprek aan dan nemen we contact met u op om een gesprek in te plannen.