Hebt u vragen over uw huis en de energievoorziening of isolatie?
Misschien kan EcoBeverwijk u helpen met een adviesgesprek!

Wilt u graag een gratis energiegesprek bij u thuis?

Omschrijf uw verzoek en vermeld of u huurder of eigenaar bent.

Wat houdt een energiegesprek in?
Eén van onze vrijwillige, goed opgeleide energiecoaches gaat met u in gesprek over de mogelijkheden om uw huis te verduurzamen.
Zo’n gesprek vindt bij u thuis plaats.

Uit een interview met onze energiecoach Ron Hopman:

Mogelijkheden voor verduurzamen van uw huis.
Bij verduurzamen moet je denken aan isoleren en ventileren. Dat zijn de eerste stappen die je altijd kunt nemen, en die direct een positief effect hebben op het comfort en je portemonnee. Je wil niet weten op  hoeveel plekken in huis er warmte weglekt, allemaal onnodig gasverbruik. Een  energiecoach helpt je dit onnodig gas-en elektriciteitsverbruik op te sporen.
We kijken ook waar je energie kan besparen op apparatuur en lampen. Er is veel sluipverbruik: apparaten gebruiken energie, terwijl je ze niet gebruikt. En soms  bespreken we in ons energiegesprek ook of zonnepanelen iets voor je zijn.

Gaat een energiecoach mensen op een aardgasvrij huishouden voorbereiden?
Nee, dat is niet de bedoeling, al kan het in het gesprek wel aan de orde komen. Maar het gesprek begint met energiebesparing om zo weinig mogelijk energie te gebruiken dus.
Dit zorgt ervoor dat u in de toekomst ook minder energie nodig hebt. Daarna bespreken we de stappen die u zou kunnen nemen op het pad van verduurzaming van uw huis. Dat begint altijd met isoleren.
Het zijn altijd gesprekken op maat: welke stappen zijn in uw situatie de slimste?
EcoBeverwijk wil iedereen persoonlijk helpen om houvast te krijgen op het ingewikkelde proces van de energietransitie en de vermindering van zijn of haar energiekosten.
Het blijkt dat zo’n persoonlijk gesprek heel nuttig kan zijn. Al veel Beverwijkers hebben er baat bij gehad.

Energiegesprekken en het klimaat
Als iedereen kleine en grotere  maatregelen toepast om zijn eigen huis te verduurzamen, heeft dat bij elkaar opgeteld best wel impact op de vermindering van Co2. En dat is waarvoor de overheid en de energiecoöperaties ook actief zijn: de Co2-uitstoot verminderen om zo de opwarming van de aarde tegen te gaan.

Kan iedereen een gesprek aanvragen ?
Jazeker, vanaf 2024 kunnen de we de adviesgesprekken volledig gratis aanbieden aan huurders en eigenaar-bewoners. Dit kan dankzij een subsidie die EcoBeverwijk hiervoor ontvangt van de gemeente Beverwijk.

Hoe lang duurt zo´n gesprek?
Een gesprek voor huisegenaren duurt ruim een uur. Na afloop ovtnagt u een uitgebreide rapportage.
Met huurders praten we vooral over de mogelijkheden voor energiebesparing. Dat duurt ongeveer drie kwartier.

Voor huurders met een laag inkomen, die zich via het Sociaal Team aanmelden, hebben wij bovendien een set aan energiebesparende producten beschikbaar ter waarde van €100,–. U krijgt deze producten gratis.

Waarom doet EcoBeverwijk dit?
EcoBeverwijk gaat uit van het coöperatieve idee. Samenwerken om duurzame idealen te realiseren. En samen delen van de lusten en de lasten.
Word je lid van de coöperatie, dan kun je ook profiteren van wat we gezamenlijk doen. Bekijk daarvoor onze ledeninformatie.